Underhållningsprogram.

 
Varför i hela friden kan de inte visa något trevligt underhållningsprogram på tv? Något som man kan titta på och få sig ett riktigt gott skratt. Det är så sällan man skrattar nuförtiden. I alla fall hjärtligt och ärligt menat. Få möjlighet att duka fram kaffebrickan och bre sig några goda smörgåsar. Låta sig begravas under prydnadskuddar och mjölkfläckade filtar med familjen samlad omkring sig. Sitta och småfisa till egen oförställd glädje och andras reflexmässiga äckel. Varför sänder de inte något sådant? Något man kan småfisa och ha det hemtrevligt till? 

Ja, varför kan de inte visa något trevligt underhållningsprogram på teveapparaten? Jag bara undrar? De kan väl ha lottodragning direkt i rutan? Det är väl en bra idé om något? Är det inte det, så säg? Små färgglada bollar som rullar runt i en genomskinlig boll och som när de dragits ger miljonvinster till oss som äter tv-smörgås i soffan. Sedan kan man sätta en smörgåsbit i halsen när det visar sig att man mot alla möjliga odds har vunnit just en miljonvinst, och den snett svalda smörgåsbiten föranleder då i sin tur en relativt utdragen kvävningsdöd, som efter mycket om och men resulterar i att man aldrig får njuta av den där miljonvinsten som de små numrerade bollarna gav när de trillade ur den större, genomskinliga bollen. Det hade väl varit trevligt att få sig en smörgåsorsakad kvävningsdöd till livs en kväll som denna?

Eller kanske något program som leds av...ja, kanske Björn Skifs och...Arne Hegerfors? Ja, varför inte. Det är så mysiga killar, båda två. Det kunde röra sig om ett program där man löser korsord med hjälp av olika gamla tv-inslag. Det hade väl varit kul? De båda pojkarna skojar sinsemellan och vi jobbar febrilt på att lösa deras finurliga ordflätor. Sedan, när man har löst korsordet skulle man skicka in svaret till redaktionen genom att lägga ett brev på posten som kommer fram en vecka senare, om man har tur och postväsendet fungerar som det ska. Gud, vad jag är påhittig. Inte klokt vad jag kommer på trevliga uppslag för trevliga underhållningsprogram. Och Hyland, var har han tagit vägen? Hörnan, som var så trevlig. Den kunde de väl sända igen, de kör ju Fångarna på fortet var och varannan kväll. Han är ju så duktig Hyland. Trevlig är han också. 

Och när Hörnan är slut kan de kanske visa en västernfilm? Med hästar och puffror och annat som smäller och livar upp när man sitter där i tv-soffan och äter smörgås som man själv har brett. Ostsmörgås med lite paprika på. Tänk att få se en bredbent John Wayne i för små byxor och fransad väst samtidigt som man försiktigt tuggar på paprikan så att ljudet från den knapriga grönsaken inte överröstar filmens taffliga replikföring. Varför visar de inga trevliga underhållningsprogram på tv för? Som till exempel om man tänker sig en studio som är uppbyggd som ett café där det spelas trallvänlig musik som med enkla medel lockar en svårt ålderstigen (och skadebenägen) publik till dans och där programledarna rör sig likt slagrörda mumier mellan stolar och dukade bord. Kan de inte visa något sådant? Det hade väl varit trevligt? 

Varför i hela friden visar de inga trevliga underhållningsprogram på tv för? Jag bara undrar? Jag finner det obegripligt.

Suck.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0