Badpojke.



Jonas har varit på Sävsjös familjebad. Där har han badat, stilat och hoppat. Han har åkt vattenrutschbana, varit snygg i badbyxor och låtsats simma med fötterna i bassängbottnen. Dragit ett par ordentliga kallsupar och tillverkat egna bubblor i det kommunala vattnet. En dag på jobbet helt enkelt.

På hemvägen hittade han till sin glädje en gubbig rockkanal på radion. Radion spelade Whitesnake. Jonas sjöng med, viftade händer och följde David Coverdale ända upp i den bredbenta gentlemannens höga register.
Där tog det dessvärre stopp när en kraftig hostattack lät meddela att nu hade stämbanden minsann prövats till det yttersta. Han hostade, blev tårögd och höll på att köra av vägen strax innan Vrigstad. Barnen undrade vad han sysslade med. Sambon betraktade honom genom ett filter av överseende.

Men nu är han fräsch igen! Sjunger och lagar mat. Springer, hand i hand med yngsta dottern, fram och tillbaka mellan hallen och köket i en tävling de har kokat ihop. Han dricker en liten öl och trivs. Han är en djävla fin kille som försöker vara som folk är mest.

Jonas Waldestål - en manlig man för alla syften.

Tummen upp för lördagkvällar.

Amen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0