Mytomani, hybris och en liten musikkår.

 
Ledig i fyra dagar. Känns utomordentligt bra. Det ska utnyttjas. Vi inte riktigt hur. Vi kanske skulle åka på tur? Har tittat lite i Bonniers stora bil- & turistatlas och i denna bibel för bilåkningsentusiaster har jag pekat ut ett par resmål som lockar och retar spänningsnerven mer än vad som med enkla ordvändningar kan beskrivas. Eftersom jag har så förtvivlat svårt att klippa navelsträngar vill jag inte gärna lämna den glesbygd där jag befunnit mig de senaste fyrtio åren. Det medför obehag och en smula ångest att bege sig utanför femtioskyltarna.
 
Det är underligt det där. Fast att jag, Jonas Waldestål, bär en glödande vilja att ta mig ur mitt sammanhang och mitt förflutna är jag samtidigt rädd att bryta upp från det invanda. Jag är rädd att mina vingar inte bär! Örnen kraschlandar!
"Är det JAS Gripen som störtar mot marken?" "Nej, för fan, det är ju Jonas Waldestål ser du väl!"
 
Jodå.

Nä, men jag tittade i mitt tummade exemplar av Bonniers stora bil- & turistatlas och utsåg några ställen som mottagare av min modesta person. Eftersom jag naturligtvis har enormt många bloggläsare i de här områdena tänkte jag lägga ut en liten vink om att jag snart anländer till just er. Ni behöver inte ställa till kalas, det är inte det jag menar, men en trerätters och en liten musikkår vore inte dumt. Gärna med en sådan där kille (eller tjej) som snurrar en käpp så där akrobatiskt i luften. Hen skulle jag vilja se.
 
Men inga krav. Känn ingen press! Det räcker med en musikkår (med tuba) om ni inte hinner flyga in käppmänniskan. Jag är inte så kräsen. Jo, förresten, jag kräver en röd matta. Det måste jag tyvärr ha för att inte skita ner mina basketdojor som kostade 99 spänn på Maxi. En liten principsak som jag dessvärre inte kan rucka på. Ja...det skulle väl vara allt, det.
 
Så alla boende i Rottne och Räppe: Role Out The Barrel!
Snart kommer jag. Till häst och med paraduniform på.
Glöm inte autografblock (autograf kostar knappt en hundralapp, men vill ni däremot ta kort rekommenderar jag att ni tar med checkhäftet) och penna.

Det ska bli härligt!

Väl mött!

Med Vänlig Hälsning

Mytoman i glesbygd.
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0