Att falla för ungdomliga frestelser.

För några dagar sedan stod jag och betraktade en spelhylla. Sonen skulle köpa någon gubbe till något tv-spel och jag var med. Jag stod där och tittade lite i smyg för att inte avslöja mitt eget intresse för genren. Jag fyller snart trettioåtta och det känns lite kvalmigt att erkänna för sig själv, och andra, att tv-spel fortfarande utövar en lockelse på farbror Waldestål. Jag stod där och överblickade utbudet och jag ljuger inte när jag säger att det tindrade påtagligt i gubbens gröna ögon.
 
En anställd med insmickrande och ärtig attityd kom fram och undrade om jag behövde hjälp. Jag rodnade och svarade: "Nähä du, jag väntar bara på att grabben ska hitta det han söker. Han kan sina grejer...ungar...ja, du vet. Dom är otroliga på det där. Själv begriper man ingenting..." Han tittade på mig och förstod. Jag skrattade nervöst och vände bort blicken. Han gick. Jag andades ut. Rodnaden avtog och begäret tilltog.
 
Men det här måste få ett slut, tänkte jag. Så här kan du inte känna i din gubbiga ålder, tänkte jag.
 
Jag lovade mig själv att inte vilja spela tv-spel något mer. Jag intalade mig själv att beroendet var borta. Tv-spel var något som rörde andra. Det är en företeelse som jag inte längre uppskattar, sa jag till mig själv. Jag är snart trettoåtta, för guds skull! skrek jag lite för högt till mig själv. Inte ska väl jag? Nä, det vore löjligt, rentav pinsamt. Tv-spel är för yngre förmågor. Inte för flintskalliga gubbar som snart fyller trettoåtta.
 
Det höll i tre dagar. Ikväll har jag laddat ner demot till NHL13. Lite i smyg. Som en pundare på väg mot återfall. 
Jag har spelat och nu kan jag knappt bärga mig till den trettonde september när det släpps.
 
Helvete, vad kul det verkar.
 
Jag ska vara New York Rangers.

Jag ska spela tills fingrarna glöder.

Fuck trettioåtta. Pojken i gubben gör väl vad fan han vill.

Sådeså.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: sofie

Det är rätta takter!;)

2012-08-28 @ 22:14:13
Postat av: Jonas

Pappa genomsyras av ungdom! :)

2012-08-28 @ 22:18:17
URL: http://attvarajonas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0